Humanitariniai mokslai 52 peržiūrėjo
Paskelbta: 2025 - 02 - 27
Galioja: 2025 - 04 - 30
Pageidaujamas bakalauro kursas:
2
, 3
, 4
Pageidaujamas magistro kursas:
1
, 2
Praktikos trukmė: 12 savaitės
Lazdynų g.21
Telefonas: +370 668 27278
Praktikos aprašymas
Maisto technologas yra nepaprastai svarbus maisto gamybos proceso dalyvis, užtikrinantis, kad maistas būtų saugus, kokybiškas ir atitiktų vartotojų lūkesčius. Štai keletas pagrindinių maisto technologo vaidmenų gamyboje:
Produktų kūrimas ir tobulinimas;
Gamybos procesų valdymas;
Kokybės kontrolė ir maisto sauga;
Technologinių instrukcijų rengimas;
Naujų technologijų diegimas:
Maisto technologai seka naujausias maisto pramonės technologijas ir diegia jas į gamybą, siekdami pagerinti efektyvumą, kokybę ir inovatyvumą.
Praktikos planas
Užduotis
|
Atsakomybės lygis |
Detalizavimas / rezultatai
|
Stebėjimas |
Asistavimas |
Savarankiškas darbas |
Gamybos procesų priežiūra, kontrolė ir optimizavimas;
|
|
|
|
|
Maisto gaminių kokybės kontrolė;
|
|
|
|
|
Receptūrų bei technologinės dokumentacijos rengimas;
|
|
|
|
|
Pasiūlymų teikimas veiklos našumui gerinti, aukštesnei darbo kokybei užtikrinti;
|
|
|
|
|
Reikalavimai praktikanto kvalifikacijai
Maisto technologo kvalifikacija apima žinias ir įgūdžius, susijusius su maisto produktų gamyba, perdirbimu, sauga ir kokybe. Šios kvalifikacijos tikslas – parengti specialistus, gebančius užtikrinti aukštos kokybės ir saugių maisto produktų tiekimą vartotojams.
Reikalavimai
- Aukštasis išsilavinimas (studentas) maisto technologijos, maisto mokslo ar susijusioje srityje.
- Maisto produktų gamybos procesų išmanymas.
- Gebėjimas atlikti maisto produktų analizę ir kokybės kontrolę.
- Geri kompiuteriniai įgūdžiai (MS Office paketas, specializuotos programos).
- Geri bendravimo ir komandinio darbo įgūdžiai.
- Kruopštumas, atsakingumas ir gebėjimas dirbti savarankiškai.
Privalumai
- Darbo patirtis maisto pramonėje (privalumas).